GALERİ
Gezi Parkı için 46500 imza

RADİKAL: Topçu Kışlası inşaatının başlatılmaması ve Gezi Parkı’nın korunması için toplanan 46 bin 500 imza kurula teslim edildi. Projeye halen onay vermeyen kurulun, kararını her an çıkması bekleniyor

 Haber: ELÄ°F Ä°NCE - [email protected] / ArÅŸivi

 

Gezi Parkı’nı yok edecek Taksim Kışlası projesi hakkında Koruma Kurulu’nun kararı beklenirken, Taksim Dayanışması parkın korunması için toplanan 46500 imzayı bugün kurula giderek teslim etti. 

Aralarında Mimarlar Odası ve Åžehir Plancıları Odası temsilcilerinin de bulunduÄŸu Taksim Dayanışması son bir aydır her gece meydanda halka projeyi anlatıyor ve Gezi Parkı’nın korunması için imza topluyor. 

2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na ilettikleri notu okuyan Mimar Cem Tüzün, ‘‘Taksim Meydanı ve Gezi Parkı koruma kurullarınca bir bütün olarak koruma altına alınmış kültür varlığımızdır ve kentimizin ve ülkemizin en önemli kamusal alanıdır. Ä°stanbul ’un kentsel kimliÄŸinde önemli bir yeri olan ve günümüzde kentsel açık yeÅŸil alan niteliÄŸiyle yoÄŸun bir biçimde kullanılmayı sürdüren Taksim Gezi Parkı ’nın bölgenin yaÅŸamsal ihtiyaçları açısından da korunması gerekliliÄŸi son derece açık bir gerçektir. Gezi Parkı’nı yok etmeye yönelik talihsiz ihya projesi hakkında tarafınızca alınmış bir karar yokken dahi, parkımız ÅŸantiyeye çevrilmiÅŸ ve anlaşılamaz bir tahrip sürecine girilmiÅŸtir. Taksim Gezi Parkı mesleki ilke, kural ve etiÄŸe aykırı bir sözde ihya projesi ile yok edilme tehdidi altında bulunmaktadır’’ dedi. 

KIÅžLAYA ONAY VERÄ°LMEDÄ° AMA PARK BOÅžALTILDI BÄ°LE 
Topçu Kışlası’na kuruldan hala onay çıkmamasına raÄŸmen parkın bütün kiracılarına dükkanları boÅŸaltmaları için Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ’nden uyarılar yollanmış, buna gerekçe olarak da ‘Taksim Meydanı YayalaÅŸtırma Projesi' gösterilmiÅŸti. 

Åžantiyeye dönen Cumhuriyet Caddesi’ndeki bütün dükkanlar kepenk kapatıp çıktı, ÅŸimdi sıra parkın diÄŸer tarafındaki dükkanlara geldi. Parkın Mete Caddesi tarafında bulunan 20 yıllık Taksim BoÄŸaz Cafe’ye de bu caddede hiçbir yol çalışması olmamasına raÄŸmen tahliye kararı geldi, iÅŸletmenin dükkanı boÅŸaltmak için son günü yarın. 

Ä°ÅŸletmeci Celal AÄŸgül, karara karşı dava açtıklarını belirterek ‘’Burada yol çalışması yapılmıyor, tünel çalışmasını bizleri buradan çıkartmak için bahane olarak kullandılar. Cumhuriyet Caddesi tarafındaki 18 dükkanı boÅŸalttılar, parkta bir tuvalet bir de biz kaldık. 1991’den kalma sözleÅŸmemizi iptal ettiler, yarın polis zoruyla çıkartacaklarmış bizi’’ diye konuÅŸtu.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim