GALERİ
Taksim’de ’dilek fenerli’ eylem

FOCUSHABER.COM: Taksim Dayanışması adı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalması için imza kampanyası başlattı.

 Taksim Meydanı Düzenleme çalışmaları kapsamında, Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası ve buz pateni projelerine karşı çıkan Taksim Dayanışması adı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluÅŸları, Gezi Parkı'nın yeÅŸil alan olarak kalması için imza kampanyası baÅŸlattı.

Taksim Metro giriÅŸinde baÅŸlatılan imza kampanyası sırasında grup üyeleri 'Gezi Parkı'na dokunmayın bir kere de doÄŸrusunu yapmış olun", 'Daha iyi bir proje daha iyi bir Taksim daha iyi bir gelecek mümkün" yazılı dövizler taşıyarak bildiriler dağıttı.
Toplanan imzaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na ileteceklerini belirten Taksim Dayanışması'ndan Cem Tüzün eylemle ilgili ÅŸu açıklamayı yaptı; 'Bugün buradayız. Çünkü Taksim Gezi Parkı ile ilgili yeni bir aÅŸamaya girilmek üzere. Taksim Gezi Parkı'na yapılacak olan Topçu Kışlası binası için Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu henüz bir onay vermedi. Åžu an kurul gündeminde. Salı günü onbinlerce imzayı (Taksim Gezi Parkı'na yapılacak binayı durdurmak için) 45 binin üzerinde imzayı koruma kuruluna götüreceÄŸiz. Koruma kurulu bu projeye henüz onay vermediÄŸi halde parkın içersine çeÅŸitli sondajlar yapıyorlar, inÅŸaatları yapıyorlar. Bunlar yasadışı. BüyükÅŸehir Belediyesi Taksim Parkı'na yaptığı inÅŸaatları kaçak inÅŸaat olarak yapıyor. Bunu protesto etmek için Taksim Gezi Parkı'nda dilek fenerli eylem yapacağız. Umuyoruz ki, koruma kürulu taksim Gezi parkı'na yapılacak bu yanlış projeyi, parkı yeÅŸili yok eden projeyi iptal edecektir. Çok sık olarak Taksim Gezi Parkı ne olsun diye soruyorlar' Bir kentin her ÅŸeyden önce parka ihtiyacı olduÄŸunu bütün Ä°stanbullular biliyor. Parkı park olarak korumak yapılabilecek en iyi iÅŸ zaten. Buraya farklı bir proje yapmaya ihtiyacı yok. Ä°stanbul'un daha fazla binaya, daha fazla betonlaÅŸmaya tahammülü yok. Parklarımızı korumaya ihtiyacımız var. Gezi parkı'ndan baÅŸka buz pateni yapacak, hediyelik eÅŸya satışı yapacak yer mi bulamadılar. Bir buçuk ayda yaklaşık 45 bin imza topladık. Salı günü topladığımız imzaların hepsini koruma kuruluna götüreceÄŸiz. YurttaÅŸların bu konudaki düÅŸüncelerini kendilerine ifade etmek için. Korumu kurulu üyelerine bir kez daha teslim edeceÄŸiz. Bu parkın neden hukuksuz, neden yanlış, neden insanlara karşı bir proje olduÄŸunu bir kez daha onlara ifade etmeye çalışacağız"
Topluluk, daha sonra Gezi Parkı'nda dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim