GALERİ
Taksim’e başlamadan iptal göründü!

Yayalaştırma projesinde Koruma Kurulu’nun endişeleri olduğunu açıklayan Topbaş, AKM’nin önünden geçecek tünelin iptal edilebileceğini söyledi. Sıraselviler’e yapılacak tünel girişi için de soru işaretleri var

 10 Ekim 2012 ÇarÅŸamba, 06:19:34 - HABERTURK

 

Taksim'e baÅŸlamadan iptal göründü!Sonra Oku
 
 

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸTaksim’inyayalaÅŸtırma projesinde AKM önüne yapılacak tünelin iptal edilebileceÄŸini açıkladı. YayalaÅŸtırma projesininGümüÅŸsuyu yönüyle ilgili tedirgin olunan noktalar olduÄŸunu ifade eden TopbaÅŸ, fiziki altyapı yetersizlikleri nedeniyle projeden vazgeçilebileceÄŸini belirtti. TopbaÅŸ, ÅŸunları söyledi: 

“OLMAYABÄ°LÄ°R” 
“Projede tedirgin olunan noktalardan biri,GümüÅŸsuyu'ndan gelen Ä°nönü Caddesi'nin Mete Caddesi'ne geçiÅŸ noktasındaki yolun yeraltına alınması yani AKM'nin önündeki yolun yeraltına alınması konusu. Onunla ilgili çalışmalar sürmekte. Koruma Kurulu’nda da endiÅŸeler var. Bizim deÄŸerlendirmemiz de, 'Bu olmayabilir' diyoruz. Çünkü orada ciddi yarıklar ortaya çıkmakta ve kurulun da bu konuda endiÅŸeleri var.” BaÅŸkan TopbaÅŸ, Sıraselviler’e yapılacak tünelin yerinin deÄŸiÅŸme ihtimali olduÄŸunu da açıkladı: 

GERÄ°YE ALINIR 
“Bir diÄŸer hat olarak da Sıraselviler Caddesi, yoÄŸun bir trafiÄŸi var, hastaneler var. Bu bölgenin de trafiÄŸinin yeraltına alınması arzu ediliyor. Ama bunu biraz daha gerilerden baÅŸlattığımız ve tünel haline getirdiÄŸimiz takdirde o endiÅŸeleri de ortadan kaldırabiliriz diye düÅŸünüyoruz. Ama bunlar daha sonraki etaplar olarak deÄŸerlendirilebilir.” Tarlabaşı-Harbiye tüneli için ilk kazmanın bu hafta vurulabileceÄŸini de açıklayan TopbaÅŸ, Koruma Kurulu’nun son onayının beklendiÄŸini söyledi.  

Fikirtepe’de kamulaÅŸtırma yapılacak 

KADÄ°R TopbaÅŸFikirtepe’deki kentsel dönüÅŸümde çıkan uyuÅŸmazlıklara iliÅŸkin soruya ise ÅŸu yanıtı verdi: “Fikirtepe’ye Afet Yasası çıkmadan önce ciddi bir imar artışı ile destek verdik, toleranslı davrandık. Maalesef bazı adalardaki parsellerde uyuÅŸmazlıklar çıktığı söyleniyor. Durumu Çevre ve Åžehircilik Bakanı Bayraktar da biliyor. Ancak birkaç kiÅŸinin karşı çıkması engel teÅŸkil etmeyecek ÅŸekilde yasal düzenleme yapıldı. Ada içinde 1-2 ufak parsel bu iÅŸe olumlu bakmıyorsa, bakanlık devreye girerek o parselde bulunan yapıyı istimlak edecek.”

GümüÅŸsuyu’ndan gelen trafiÄŸi yeraltına alarak AKM’nin önünden Mete Caddesi’ne çıkaracak olan tünelden vazgeçilme ihtimali belirdi. EÄŸer bu tünel yapılmazsa, yukarıdaki planların nasıl deÄŸiÅŸeceÄŸi ÅŸimdilik belirsiz.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim