GALERİ
Yürekli Editör ve Araştırmacı Gazetecilere...

Hepimizin en önemli fiziksel ifade alanı Taksim Meydanı YOK EDİLMEK İSTENİYOR. Taksim'e kazma vurulamaz, çünkü...

TOPLUMUN DOÄžRU BÄ°LGÄ°LENME HAKKINI GÖZETEN
YÜREKLÄ° EDÄ°TÖRLER ve ARAÅžTIRMACI GAZETECÄ°LERE...
TAKSÄ°M PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI / 1 Ekim 2012
 
HEPÄ°MÄ°ZÄ°N EN ÖNEMLÄ° FÄ°ZÄ°KSEL Ä°FADE ALANI TAKSÄ°M MEYDANI YOK EDÄ°LMEK Ä°STENÄ°YOR.
 
TAKSÄ°M'E KAZMA VURULAMAZ, ÇÜNKÜ ...
 
Bu yasalara, hukuka ve toplumun isteklerine aykırı!
 
Sorunlar ve sorular halen apaçık ortada:
 
1.)  II Numaralı Kurul'daki uygulama projesi onaylanmış mıdır ki, kazma vurulabilsin?  
2.)  Sayıştay aÅŸamasındaki ihale süreci ne durumdadır?
3.)  Belediye ve Kalyon Ä°nÅŸaat aranıp bilgi istendiÄŸinde, “sorularınızı yazılı bildirin” cevabı geldi. Yazılı soruldu, cevap alınamıyor, neden?
4.)  Tarlabaşı - Harbiye arasındaki tek tünelli proje nerede? Hangi kurullardan ne zaman geçti?
5.)  Sn. Kadir TopbaÅŸ, 18 Eylül 2012 günü Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuÅŸmada Sıraselviler tünelinin aÄŸzının FiruzaÄŸa’dan açılmasını düÅŸündüklerini ifade etti. Bu deÄŸiÅŸiklik ne zaman, kiminle istiÅŸare edildi? Kimin, kimlerin haberi var?
6.) Aynı konuÅŸmada Kadir TopbaÅŸ, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü'nün kendisine iki defa "tünellerin yabancı uzmanlar tarafından gerekli görüldüÄŸünü" söylediÄŸini ifade etti. Sn. Rektör'den bu konuda daha detaylı bilgi alınabilir mi?  BilmediÄŸimiz ve bugüne kadar görmediÄŸimiz bir araÅŸtırma var ise, bilgi edinme hakkımızı kullanmak, öÄŸrenmek, ikna edilmek hakkımız deÄŸil mi?
7.) Yine aynı konuÅŸmada, Kadir TopbaÅŸ, Maslak'taki Ä°ETT arazisini örnek göstererek, "EÄŸer Gezi Parkı'nın kıymetini deÄŸerlendirmezsek, halk bizden hesabını sorar" dedi. Yani yeÅŸil alanımız kıymetli bir inÅŸaata çevrilmezse, hesap sorarmışız. Halktan böyle diyen herhangi bir birine rastlarsanız, haber verin lütfen! Parktakilerle on bir aydır aralıksız görüÅŸüyor, görüntülü olarak belgeliyoruz, daha "Burası inÅŸaata dönsün, deÄŸeri bilinsin, yoksa hesabını sorarım." diyen birine rastlamadık! Acaba biz baÅŸka bir Taksim’de yaÅŸayan, baÅŸka bir halk mıyız?
 
Taksim Platformu bir senedir Taksim Meydanı'nın otoriter deÄŸil, katılımcı bir model oluÅŸturacak ÅŸekilde tartışılmasını talep ediyor. Tünellerin ÅŸehir yaÅŸamı için tehlikelerini ve olumsuzluklarını kamuoyuna açıklıyor. Taşıtlara deÄŸil insana yönelik, inÅŸaata deÄŸil yeÅŸil alan korumaya yönelik bir proje öneriyor. Belediye BaÅŸkanı Sn. TopbaÅŸ istikrarlı olarak görüÅŸmeyi reddediyor, rahatsızlık duymadan 'BaÅŸbakan istedi yapılacak' diyor. Belediye BaÅŸkanımızı bir kere daha görevini yapmaya davet ediyoruz. Tek tünele indirildiÄŸi iddia edilen ve henüz kamuoyuyla paylaşılmamış 'tek tünel projesinin' tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.
 
Taksim Meydanı'nda otoriterlik ve aldatmaca üzerine kurulu yönetimlere meydan okuyoruz. Taksim Meydanı, yaÅŸam hakkını savunan sayısız Ä°stanbullu ile, demokratik bir hukuk devleti talep eden geniÅŸ kitleleri birleÅŸtiren bir alan olmaya devam etmelidir diyoruz. Bu hukuksuz uygulamaların sonuçları ne olursa olsun bugün ve gelecekte durumun takipçisi olacağımızı, günü gelince tüm sorumlulardan teker teker hesap soracağımızı hatırlatmak istiyoruz. 
  
Taksim Hepimizin!



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim