GALERİ
Taksim Dayanışması tutukluları serbest

38. Sulh Ceza Mahkemesi, saat 23:20'de verdiği kararla hepsinin serbest kalmasına karar verdi.

Taksim Dayanışması'ndan Akif Burak Atlar, Mücella Yapıcı, Ali ÇerkezoÄŸlu, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender Ä°mrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk AÄŸabeyoÄŸlu, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan ve Erdem AteÅŸ Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesi uyarınca suç örgütü kurmak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Kanunu'na muhalefet ve "polise mukavemet" suçlamalarıyla, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiÅŸti.

38. Sulh Ceza Mahkemesi, saat 23:20'de verdiği kararla hepsinin serbest kalmasına karar verdi.

“Park açıldı dendi, gittik gözaltına alındık”

Mücella Yapıcı, mahkeme sorgusunda “Biz gece yarısı operasyon, gece yarısı kanunlara, gece yarısı ruhsatlara alıştık, 27 Mayıs’ta da gece parka iÅŸ makinelerinin girdiÄŸini öÄŸrendik” dedi.

“6 Haziran’da parkın açıldığı söylendi. Kızımla beraber parkın açıldığını duyunca odadaki arkadaÅŸlarımla parka gidelim dedik, peyzajını merak ediyordum. Gittik, TOMA’yla karşılaÅŸtık. Nereye gidiyorsunuz dediler. Niye? Kanunsuz. Parka gitmenin neresi usulsüz? Bizi itmeye baÅŸladılar. ArkadaÅŸlarım benim saÄŸlığımı düÅŸündükleri için beni korudular. Sırf benim yüzümden gözaltına alındılar.”

“Bizi çeke çeke ite ite bir çembere alarak bir yere sıkıştırarak kızımı saçlarından tutup almaya götürdüler. Ben çocuÄŸumu vermem. Vermedim. Ben de onlarla gözaltına alındım.”

Türkiye Komünist Partisi Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Kamil Tekerek de “Parkın halka açılmış olmasına istinaden oraya gitmek üzere yola çıktım. Sonrasında polisle karşı karşıya geldim.”

Haluk AÄŸabeyoÄŸlu da “Biz hiçbir ÅŸeyden korkmuyoruz, burada bulunmak benim için ÅŸereftir” dedi.

“10 milyon sokaklardaydı, korkan ve suç iÅŸleyenler hükümettir. Sizin ülke vicdanıyla uyumlu olan bir karar vereceÄŸinize, hukukçu bir insan olarak inanmak istiyorum.”

Ender Ä°mrek, “Ä°nsanlar hukuksuzca gözaltına alındı. Mücella Hanım’ı alıyorsanız beni de alın dedim, araca binmiÅŸ oldum. Ama karşınızda suç örgütü kurmakla suçlanıyorum” diye konuÅŸtu.

“Taksim Dayanışması'nın çeÅŸitli açıklamalarına, insanı doÄŸayı kenti savunan eylemlere katıldım. Bir suç örgütü ya da benzeri tanımlamalar hükümetin haksız biçimde yarattığı atmosferden kaynaklanıyor.”
Beyza Metin “Taksim Dayanışması emek ve meslek örgütlerinden oluÅŸan bir kurum. EÄŸer suç örgütüysek BaÅŸbakan ErdoÄŸan bizimle neden görüÅŸtü?” diye sordu.

Aral Demircan da “Parkın açık olduÄŸunu duydum bunun için giderken Taksim'de gözaltına alındım” dedi.

Arda Mustafa Aytaç, “Taksim'de dolaşırken parkın açıldığı haberi geldi. Oraya gidip kitap okumaya karar verdik. Giderken yasaklandığını duyduk. Ä°nsanlar dağılıyordu, kaçan insanların arasında kaldık” dedi. 

Ali ÇerkezoÄŸlu, " Suç örgütü kurmam mümkün deÄŸil. Ben Tabip Odası Sekreteriyim. Yaptığım her ÅŸey mesleÄŸim ve meslek örgütümün görevi gereÄŸidir" diye konuÅŸtu. (AS) Bianet



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim