GALERİ
GEZÄ° PARKINDA YAZILAN TARÄ°H

Hürriyet- Ayşe Arman 1 Haziran 2013

 Dün de yazdım.

“Yazıklar olsun!” dedim.
Gezi Parkı’na gittim, kahramanlarla konuÅŸtum. 
Evet, onlar kahramanlar...
Taksim’in orta yerinde yazılan tarihin kahramanları... Onlar, aÄŸacına, parkına, nefesine, ‘gaz bombası’na raÄŸmen sahip çıkmaya çalışıyorlar.
Fütursuzca açıklamalara, “Sen istediÄŸini yap, ben bildiÄŸimi okurum” diyenlere inat kepçenin önüne atılıyorlar. 
Uyumuyor, ağacı bekliyor,
uyumuyor, betona direniyorlar... 
Åžehrinin göbeÄŸindeki parka çocuÄŸuna sarılır gibi sarılmış, “Kimselere vermem” onu diyorlar. 
Tarih onları yazacak. Onlar tarihi…
Ama aynı tarih baÅŸkalarını da yazacak... Milli iradeye saygı duymayanları... Adını her ne koyarlarsa koysunlar, aÄŸacın yerine AVM’yi dikenleri...Halkına duyarsız kalanları, onları hiçe sayanları da yazacak…
Ve üzerine su sıkılan kırmızılı kadın...
O bir sembol olarak o tarihin fotoğrafı olacak.

Buranın belediye başkanı, valisi yok mu?

Gürsel Tekin
CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı 




Biz burada CHP milletvekilleri deÄŸiliz, kentine, parkına, aÄŸacına sahip çıkan Ä°stanbullularız. Ama ne yazık ki, bu kentin sahibi yok, olsaydı kentin sahibiyle muhatap olacaktık. Normal bir hukuk sisteminde bir baÅŸbakanın, kentle ilgili karar verme ÅŸansı olmaz. Buranın belediye baÅŸkanı, buranın valisi yok mu? Niçin onlardan ses çıkmaz. Sayın TopbaÅŸ, siz derhal o mimarlık diplomanızı yırtın. Sadece bir tek kiÅŸinin talebiyle kenti yok edemezsiniz. Sonuna kadar mücadele edeceÄŸiz, kentimize sahip çıkacağız.

Hukuken suç iÅŸleniyor

Umut Oran
CHP Genel Başkan Yardımcısı



Türkiye eÄŸer bir hukuk devletiyse, önceki gün sabaha karşı burada yaÅŸananlar yasal deÄŸil. Bu konuda hukukçuların görevini yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye’de cumhuriyetin savcıları yok mu? Neden müdahale etmiyorlar?
BaÅŸbakan sözlerini geri almak zorunda, hukuken suç iÅŸliyor. Burada yaÅŸananlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü bir baÅŸbakan istediÄŸi yere cami dikemez, istediÄŸi yere gökdelen dikip alışveriÅŸ merkezi yaptıramaz. Böyle bir ÅŸey dünyada yok. Bunun Türkiye’de olmaması için hep beraber mücadele edeceÄŸiz. Bu kent, kim tarafından yönetiliyor? Valiyi ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı’nı göreve davet ediyorum.…

Yok öyle “Biz karar verdik” demek

Avukat Birkan Işık
Taksim Gezi Parkı Koruma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi BaÅŸkanı




Davalar sürerken, “Biz karar verdik” demek düpedüz yargıyı etkilemek.
Buradaki kalabalığı görünce, umudum artıyor. Burası kimsenin deÄŸil, halkın parkı. Yok öyle, uzaktan “Biz karar verdik yapacağız” demek. Diyenler, hızarını alsın eline, gelsin. Benim adıma kararı verdiyse, birilerine yaptırmasın, bizzat bu aÄŸaçları gelsin kendisi kessin. Gözümüzün önünde. 
Ayrıca, bir sürü dava açıldı. Bu davalar sürerken, “Biz karar verdik” demek, düpedüz yargıyı etkilemek ve yargıya talimat vermektir. TCK 277’de açıktır, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörmüÅŸtür.

Doğanın siyaseti olmaz

Safiye Yüksel Öcal
Taksim Gezi Parkı Koruma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi üyesi



Bizler, doÄŸanın, börtü böceÄŸin, aÄŸaçların kutsal olduÄŸuna inanan insanlarız. 9 Nisan’da Taksim Gezi Parkı Koruma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi’ni kurduk. 11 Nisan’da 40 bin kiÅŸilik festival yaptık. 28 Nisan’da toplandık. O gün toplantı dağılırken, dozerlerin geldiÄŸini gördük. Dün sabaha karşı yaÅŸananlar da cabası. Resmen vahÅŸet! Burası, halkın yeri. Ä°stanbul dünyanın gözbebeÄŸi. Taksim Ä°stanbul’un merkezi. Bu park da tek yeÅŸil alan. Bu nasıl bir ÅŸey? Londra’daki Hyde Park’a ya da New York’taki Central Park’a beton yığını dikilmesi gibi, bir deneyin bakalım ne olacak! Biber gazı sıktılar, çadırlarımızı yaktılar, bundan daha ötesi var mı? Bir de utanmadan biz yakmışız gibi göstermeye çalışıyorlar. Burada hep birlikteyiz, yaÅŸlı teyzeler, gönüllü öÄŸrenciler. Birbirimizden nöbet devralıyoruz. Biber gazı yerken, elleriyle panzerleri iten kadınlar gördük. Korkmadık. Hayalarına polis tekmesi yiyen bir arkadaşımız ÅŸu an hastanede, ameliyatta. Bu da terör. 
Bu da hukuksuzluk. Biz sadece parkımızı istiyoruz, doğanın siyaseti olmaz diyoruz.

Ä°deolojik bir dayatma
Mücella Yapıcı / Mimar



Gezi Parkı deneyimi bana çok ÅŸey kazandırdı. Artık korkmuyorum. Ne biber gazından ne de baÅŸka bir ÅŸeyden. 62 yaşında, 3 damarı tıkalı bir kadınım. Biber gazını yiyip, kafamı çocuÄŸumun göÄŸsüne saklıyorum. Ben de onun gözlerini koruyabiliyorum. Ama hâlâ ısrarla buradayız, eve dönmek gibi bir niyetimiz yok. Halkın taleplerini hiçe sayarak, gaz sıkanlar da bir gün, “Bir dakika ya, biz ne yapıyoruz” diyecekler, onlar da korkmaktan vazgeçecekler. Ben burada yaÅŸananların sadece rantla ilgili olduÄŸunu düÅŸünmüyorum. Ä°deolojik bir dayatma.

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim