GALERİ
TAKSÄ°M BÄ°ZÄ°M, KIÅžLA SÄ°ZÄ°N...

TARAF- SERKAN AYAZOÄžLU- 15.04.2013



Taksim Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası’na karşı festival düzenlendi. Tiyatro oyunları sergilenen ve konserler verilen festivale yoÄŸun bir katılım oldu 

Taksim YayalaÅŸtırma Projesi kapsamında Gezi Parkı’ındaki yeÅŸil alana Topçu Kışlası’nın yeniden yapılması planlanıyor. Ä°çerisinde bir de AVM olan proje, 2 Nolu Koruma Kurulu tarafından reddedilmesine raÄŸmen Koruma Yüksek Kurulu tarafından onaylanmıştı. Bu kararın ardından kurulan Taksim Gezi Parkı Koruma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi 1. Taksim Gezi Parkı Festivali’ni düzenledi. Tiyatro oyunları ve çeÅŸitli müzik performanslarıyla baÅŸlayan festivalde Bulutsuzluk Özlemi, Yasemin Mori, YaÅŸar Kurt, Büyük Ev Ablukada, Kolektif Ä°stanbul, Yolda, Sattas Reggae Band adlı gruplar konserler verdi. Gezi Parkı’ndaki kesilmesi planlanan aÄŸaçlar vatandaÅŸlar tarafından örülen örgülerle kaplandı. Örgülerle aÄŸaçların korunması mesajı verildi.

Taksim bizim, Ä°stanbul bizim

Yapılan basın açıklamasında da ÅŸu ifadelere yer verildi: “Taksim’de yaÅŸayanlar olarak Taksim, BeyoÄŸlu bizim evimiz, iÅŸyerimiz sokağımız, mahallemiz, parkımız kısacası burayı paylaÅŸtığımız diÄŸer canlılarla birlikte ortak yaÅŸam alanımız. Bizlerin yaÅŸam alanına bir proje yapılacaksa mutlaka fikrimizin sorulması gerekirdi. Halk olarak biz de bilimin hukukun, Koruma Kurulu’nun düÅŸündüÄŸü gibi düÅŸünüyoruz ve Taksim YayalaÅŸtırma Projesine onay vermiyoruz. Önce parkımızı vandal saldırılara karşı koruyacağız sonra da onu daha da güzelleÅŸtirerek dünyanın tüm halklarıyla gururla paylaÅŸacağız. Esnaf, sanatçı, bilim insanı, hukukçu, gazeteci, mimar, mühendis, doktor, öÄŸrenci, genç, yaÅŸlı 1000’e yakın insanın, tamamen gönüllü emekleriyle gerçekleÅŸen bu festivalin, her ÅŸeye para gözüyle bakanlara, bir insanlık dersi olmasını diliyoruz. Unutmayın ki: Taksim Gezi Parkı bizim, Emek Sineması bizim, Taksim bizim, Ä°stanbul bizim. Sokaklar, mahalleler, köyler, kentler, dereler, vadiler bizim.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim