GALERİ
Taksim için 50 bin imza

HÜRRİYET: Taksim Dayanışması adlı grup, Taksim Meydanı düzenlemesi ve Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası projesine karşı topladıkları yaklaşık 50 bin imzayı, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma..

 

Taksim Dayanışması adlı grup, Taksim Meydanı düzenlemesi ve Gezi Parkı'na yapılacak Topçu Kışlası projesine karşı topladıkları yaklaşık 50 bin imzayı, Ä°stanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na teslim etti.

 

 

 

 

Taksim'de inÅŸaat baÅŸladığından beri nöbet tutan Taksim Dayanışması grubu, Eminönü'nde bulunan Ä°stanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu önünde toplandı. Burada grup adına açıklamayı okuyan Mimar Cem Tüzün, "Cumhuriyet, demokrasi ve emek tarihimizin en önemli kentsel, kamusal ve toplumsal simge alanlarından olan Taksim Meydanı'nın ve Taksim Gezi Parkı'nın, sözde yayalaÅŸtırma ve Topçu Kışlası ihyası projeleri adı altında yok edilme süreci nedeniyle 'Taksim Dayanışması' adı altında bir araya gelen bizler, Taksim'in, daha bütüncül bir yaklaşımla, sahip olduÄŸu sosyal, tarihi, toplumsal, kültürel ve ekolojik deÄŸerler göz önünde bulundurularak, evrensel kuram ve kurallara uygun olarak düzenlenmesi talebimizi defalarca kamuoyuna ve ilgililere ilettik. Son çare olarak gerek meslek odaları, gerekse bölge halkı tarafından yargı yoluna gidildi. Bu talihsiz proje konusundaki en sorumlu ve yetkili kurul olan sizlerin de bildiÄŸi gibi, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı koruma kurullarınca bir bütün olarak koruma altına alınmış kültür varlığımızdır ve kentimizin ve ülkemizin en önemli kamusal alanıdır" dedi.

TAKSÄ°M'DE 31 GÜN NÖBET

Tüzün ÅŸunları söyledi: "Devam eden onlarca davaya ve bütün uyarılara raÄŸmen uygulanması halinde geri dönüÅŸü mümkün olamayacak zararlar vereceÄŸi açık olan bu projenin aÅŸama aÅŸama uygulamasına baÅŸlanılmıştır. Özellikle, Gezi Parkı'nı yok etmeye yönelik talihsiz ihya projesi hakkında tarafınızca alınmış bir karar yokken dahi, parkımız ÅŸantiyeye çevrilmiÅŸ ve anlaşılamaz bir tahrip sürecine girilmiÅŸtir. Bütün bu nedenlerle bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek, kamu otoritesini uyarmak üzere kurulmuÅŸ olan Taksim Dayanışması bileÅŸenleri olarak, 4 Kasım-4 Aralık 2012 tarihlerinde 18.00-21.00 saatleri arasında 31 gün boyunca Taksim Meydanı'nda bilgilendirme çalışmalarını sürdürmüÅŸ bulunmaktayız. Bu süre boyunca, 19 bin 561 yurttaşımız, Taksim Meydanı'na bizzat gelerek, bu yanlış projenin durdurulması için imzaya açılan dilekçeleri imzalamışlardır. Yaklaşık 17 bin yurttaşımız, dayanışma bileÅŸenlerimizin oluÅŸturduÄŸu internet sitesindeki metine imzalarını atmışlardır. 7 bin 500 civarında yurttaşımız, yine dayanışma bileÅŸenlerimizin change.org sitesinde açtıkları imza kampanyasına destek vermiÅŸlerdir. Engelli yurttaÅŸlarımızın bu projenin yaÅŸamlarını nasıl olumsuz etkiler yaratacağına iliÅŸkin bildirisine ve taleplerine de 2 bin 500'ü aÅŸkın yurttaşımız imza attı." Grup, açıklamanın ardından ellerindeki imza klasörlerini Ä°stanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na teslim etti.

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim