GALERİ
Taksim Platformu’ndan İBB’ye Topçu Kışlası soruları

AGOS: Taksim’in yayalaştırılması projesi kapsamında yeniden yapılması planlanan Topçu Kışlası’nın projesinin İBB Alan Yönetimi Başkanı olan Halil Onur tarafından işe başlamadan 4 ay önce kazanıldığı ortaya çıktı.

30 Kasım 2012 / AGOS

Taksim’in yayalaÅŸtırılması projesi kapsamında yeniden yapılması planlanan Topçu Kışlası’nın projesinin Ä°BB Alan Yönetimi BaÅŸkanı olan Halil Onur tarafından iÅŸe baÅŸlmadan 4 ay önce kazanıldığı ortaya çıktı. Taksim Platformu, yaÅŸanan süreci skandalı olarak deÄŸerlendirdi.

Taksim’in yayalaÅŸtırılması projesi kapsamında Topçu Kışlası’nın yeniden yapılması gündemde. Kışla projesinin mimarının Ä°BB Alan Yönetimi BaÅŸkanı Halil Onur olduÄŸu ve iÅŸe baÅŸlamadan 4 ay önce ihalenin alındığı ortaya çıktı.

Taksim Platformu tarafından yapılan açıklamada, Onur’un bir televizyon programında “ben yarışma yapılmasını teklif ettim ama Ä°BB ihale usulünü tercih etti. Onlar önerdi, ben ihaleye girdim ve kazandım” açıklamasına dikkat çekildi. Taksim Platformu, hukuki ve etik bir skandal olarak deÄŸerlendirdiÄŸi olayla ilgili olarak Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ve Halil Onur’a yanıtlaması için ÅŸu soruları yöneltti;

1. Mimar, projesinin kazandığını söylediÄŸine göre, projesi ihaleyi nasıl kazanmış, bu ihaleye baÅŸka kimler ve hangi projeler katılmıştır?  Ä°hale kurulu kimlerden oluÅŸmuÅŸtur?

2. Ä°BB tarafından yapılan açıklamada Halil Onur’un 22 Kasım 2011 tarihinde iÅŸe baÅŸladığı' açıklanmıştır Öte yandan Topçu Kışlası yapımı ilk olarak  8 Temmuz 2011 tarihinde açıklanan 61. Hükümet programında yer almaktadır.  Bu durumda “kazanan proje” iÅŸe baÅŸlamadan dört ay önce açıklanmış olmuyor mu?   

3. BüyükÅŸehir tarafından atanmış bir yöneticinin, üstelik de irtibatta bulunduÄŸu bir yönetim biriminden ihale ile iÅŸ alması meslek kuruluÅŸu yasası, Rekabet Kanunu açısından da sorunlu deÄŸil mi? 

4. Siyasetçilerin görevi fikir üretimi açısından ifade özgürlüÄŸünü gözetmek deÄŸil midir? Kışla projesindeki iktidarla proje müellifi arasındaki kapalı iliÅŸki ifade özgürlüÄŸü ve halkın daha iyi hizmet alması açısından bir sorun teÅŸkil etmiyor mu?

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim