GALERİ
Taksim projesi iptal mi oluyor?

Haber 7’de bugün yayınlanan Kadir Topbaş’ın projeye ilişkin açıklaması.

 

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Taksim'in yayalaÅŸtırma projesinde AKM önüne yapılacak tünelin iptal edilebileceÄŸini açıkladı. YayalaÅŸtırma  projesinin  GümüÅŸsuyu yönüyle ilgili tedirgin olunan noktalar olduÄŸunu ifade eden TopbaÅŸ, fiziki altyapı yetersizlikleri nedeniyle  projeden  vazgeçilebileceÄŸini belirtti. TopbaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"OLMAYABÄ°LÄ°R"

"
Projede  tedirgin olunan noktalardan biri, GümüÅŸsuyu'ndan gelen Ä°nönü Caddesi'nin Mete Caddesi'ne geçiÅŸ noktasındaki  yolun  yeraltına alınması yani AKM'nin önündeki  yolun  yeraltına alınması  konusu . Onunla ilgili  çalışmalar  sürmekte.  Koruma  Kurulu'nda da endiÅŸeler var. Bizim deÄŸerlendirmemiz de, 'Bu olmayabilir' diyoruz. Çünkü orada ciddi yarıklar ortaya çıkmakta ve kurulun da bu konuda endiÅŸeleri var." BaÅŸkan TopbaÅŸ, Sıraselviler'e yapılacak tünelin yerinin deÄŸiÅŸme ihtimali olduÄŸunu da açıkladı:

GERÄ°YE ALINIR

"Bir diÄŸer hat olarak da Sıraselviler Caddesi, yoÄŸun bir trafiÄŸi var, hastaneler var. Bu bölgenin de trafiÄŸinin yeraltına alınması arzu ediliyor. Ama bunu biraz daha gerilerden baÅŸlattığımız ve tünel haline getirdiÄŸimiz takdirde o endiÅŸeleri de ortadan kaldırabiliriz diye düÅŸünüyoruz. Ama bunlar daha sonraki etaplar olarak deÄŸerlendirilebilir." Tarlabaşı-Harbiye tüneli için ilk kazmanın bu hafta vurulabileceÄŸini de açıklayan TopbaÅŸ, 
Koruma  Kurulu'nun son onayının beklendiÄŸini söyledi.

Fikirtepe 'de kamulaştırma yapılacak

Kadir TopbaÅŸ,  Fikirtepe 'deki  kentsel  dönüÅŸümde çıkan uyuÅŸmazlıklara iliÅŸkin soruya ise ÅŸu yanıtı verdi: " Fikirtepe 'ye Afet Yasası çıkmadan önce ciddi bir imar artışı ile  destek  verdik, toleranslı davrandık. Maalesef bazı adalardaki parsellerde uyuÅŸmazlıklar çıktığı söyleniyor. Durumu  Çevre  ve  Åžehircilik  Bakanı Bayraktar da biliyor. Ancak birkaç kiÅŸinin karşı çıkması engel teÅŸkil etmeyecek ÅŸekilde yasal düzenleme yapıldı. Ada içinde 1-2 ufak parsel bu iÅŸe olumlu bakmıyorsa, bakanlık devreye girerek o parselde bulunan yapıyı istimlak edecek."

GümüÅŸsuyu'ndan gelen trafiÄŸi yeraltına alarak AKM'nin önünden Mete Caddesi'ne çıkaracak olan tünelden vazgeçilme ihtimali belirdi. EÄŸer bu tünel yapılmazsa, yukarıdaki planların nasıl deÄŸiÅŸeceÄŸi ÅŸimdilik belirsiz.

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim