GALERİ
Meydan hâlâ umutlu

Meydana açılan beş caddeyi kazıp, Taksim’i yayalaştırma projesinde geri adım atıldı.

 

HÜSEYÄ°N Ä°STEMÄ°L - 12.10.2012 - TARAF Gazetesi

 

Kamuoyunun tepkisini çeken Taksim YayalaÅŸtırma Projesi’nde önemli geliÅŸmeler yaÅŸandı. Ä°stanbul II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun karşı çıktığı Taksim’e çıkan beÅŸ caddeye dalış tünelleri yaparak trafiÄŸi yer altına alma projesinin geri çekileceÄŸi öÄŸrenildi. Koruma Kurulu’na yakın çevreler, kurul üyelerinin beÅŸ tünelli projeyi geri çeken Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nden Taksim için yeni bir plan istediÄŸini bildirdi. BaÅŸta Taksim Platformu olmak üzere sivil toplum örgütleri yeni bir proje için belediyeyle iÅŸbirliÄŸine hazır olduklarını açıkladı.

Tek tünel tartışması

BüyükÅŸehir ile Koruma Kurulu Taksim’de beÅŸ noktada tüneller açılmasının fizikî alt yapı açısından mümkün olmadığı konusunda hem fikir olurken, BüyükÅŸehir’in Tarlabaşı-Harbiye yönünde tek tünelli projenin onaylanmasını istediÄŸi ancak kurul üyelerinin bu projeye de karşı çıktığı öÄŸrenildi. 

Haberin devamını okumak için tıklayın.

 <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4ZsK2y5amLU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim