GALERİ
Taksim’de Esnaflar İsyanda

Taksim Gezi Dükkanları Esnaf ve İşletmecileri, Yayalaştırma Projesi kapsamında dükkanların tahliye edilmesine tepki göstererek Topçu Kışlası projesinden vazgeçilmesini talep etti.

Taksim Gezi Dükkanları Esnaf ve Ä°ÅŸletmecileri, YayalaÅŸtırma Projesi kapsamında Gezi Parkı çay bahçeleri dahil etraftaki dükkanlara tahliye kararı gelmesine tepki gösterdi.

Esnaflar adına basın açıklamasını okuyan Musa Yantır, tarihi doku ve yeÅŸil alanların korunarak Taksim Gezi Parkı'na ve dükkanlara belli standartlar getirilmesi ve Topçu Kışlası projesinden vazgeçilmesi talep etti.

Yantır, "en azı otuz yıllık olan kiracılar iÅŸgalci durumuna düÅŸürülerek 'iÅŸgalci kiracı' yapıldı" diyor.

Projenin gündeme gelmesinin ardından ortamı kötü göstermek için Taksim Gezi Parkı ve çevresinde her türlü yenileme, bakım çalışmalarının durdurulduÄŸunu belirten Yantır ÅŸöyle devam etti:

"Taksim düzenlenmesi sorunu sadece bu dükkanların tahliyesi sorunu deÄŸil, Türkiye'nin en önemli meydanının yapılaÅŸmaya açılması ve ÅŸehrin sınırlı sayıdaki yeÅŸil alanlarından olan Taksim Gezi Parkı'nın yok edilerek ve Taksim Meydanı'nın tamamen betonlaÅŸtırılmak istenerek Istanbul'un tarihi dokusunun bozulması sorunu olduÄŸuna inaniyoruz."

Proje nedir?

Taksim trafiÄŸini yer altına indiren ve Topçu Kışlası'nı yeniden inÅŸasını öngören projede, Ä°BB'nin verdiÄŸi ilk bilgilere göre dalış tüneli, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluÄŸunda olacak.

Altgeçit Tarlabaşı Bulvarı'ndaki mevcut araç otoparkından baÅŸlayacak, restitüsyonu yapılacak olan Taksim Topçu Kışlası'nın bitimine kadar devam edecek.

Anıt etrafındaki trafik, otobüsler ve duraklar meydandan kaldırılacak. Tarlabaşı'ndan gelen bir araç kesintisiz ÅŸekilde Harbiye, TaÅŸkışla, Dolmabahçe yönüne gidebilecek. GümüÅŸsuyu ve Sıraselviler ulaşımı, Mete Caddesi üzerinden AKM ve The Marmara Otel önünden yüzeyden saÄŸlanacak.

(NV) bianet 08.10.2012

http://www.bianet.org/bianet/kent/141321-taksimde-esnaflar-isyanda



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim