GALERİ
Taksim Gezi esnafı basın açıklaması yaptı.

Taksim Gezi Parkı ve Çevresinin düzenlenmesi sorununun sadece bu dükkanların tahliyesi sorunu değil,...

 DeÄŸerli Basın Mensupları,

Taksim Gezi Parkı ve Çevresinin düzenlenmesi sorununun sadece bu dükkanların tahliyesi sorunu deÄŸil,Türkiye'nin en önemli meydanının yapılaÅŸmaya açılması ve ÅŸehrin sınırlı sayıdaki yeÅŸil alanlarından olan Taksim Gezi Parkının yok edilerek ve Taksim Meydaninin tamamen betonlaÅŸtırılmak istenerek Istanbul'un tarihi dokusunun bozulması sorunu olduÄŸuna inaniyoruz.

 Istanbul'un en önemli meydanı olan Taksim Meydanı YayalaÅŸtırma projesine BüyükÅŸehir il Meclisi'nin 15.07.11 tarih ve UTK2011/22-33 Sayılı tüm parti üyelerinin oy birliÄŸi ile aldığı karar ile plan tadilati olarak baÅŸlanmıştır.

 Bu projede Topçu Kışlası söz konusu olmamasına ve sadece trafiÄŸin yer altına alınması için Plan Tadilatı onaylaması olmasına raÄŸmen onaylamadan sonra Topçu Kışlası projesi ile Gezi Parkının yıkılıp yerine en az üç katlı Topçu Kışlası yapılması ortaya çıkmıştır.

 Topçu Kışlası’nı gerçekleÅŸtirmek içinde YayalaÅŸtırma Planı ile ilgisi olmamasına raÄŸmen Gezi Dükkanlarında yer alan iÅŸletmelerin tahliyesi istenmeye baslamıştır.

 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 75.maddesi'' Belediye taşınmazları içinde uygulanır ''maddesi ile hak ve hukuksuz olarak en azi otuz yıllık olan kiracılar iÅŸgalci durumuna düÅŸürülerek ''Ä°ÅŸgalci Kiracı''yapılmıştır.

Otuz Yıllık yasal bir kiracinin nasıl işgalci sayıldığını da takdirlerinize bırakıyoruz.

 Sayın Belediye BaÅŸkanımız 2 yıl önce Gezi Parkı esnafı ziyaretinde proje söylentilerine, meydan trafiÄŸinin yeraltına alınıp dükkanlara standart getirilip meydanı güzelleÅŸtirme ve ışıklandırma yapılacağını söyleyerek esnafa garanti verip, “BEN ESNAF ÇOCUÄžUYUM, ESNAFIN YANINDAYIM, ESNAFI MAÄžDUR ETTÄ°RMEM” sözü bizim için senettir. Son onaylı proje karşısında bir yıla yakın, Belediye BaÅŸkanımızdan defalarca randevu talebimize yoÄŸunluk gerekçesi ile cevap verilmemiÅŸtir.

 20 yıldır, bazı projelerle Gezi Parkına yapılmak istenen inÅŸaatlar, Anıtlar, Koruma Kurulları ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları, yeÅŸil alan ve tarihi doku gerekçesi ile onay vermemiÅŸtir. Bugün ise bu Kurullar kanunları uygulamayarak tartışmalı hale gelmiÅŸlerdir.

 Bu proje Büyük Åžehir Belediyesinin gündemine geldikten sonra Taksim ve Gezi Parki'na her türlü yenileme ,bakım çalışmaları durdurulmustur.Esnafa masa düzenlemesi yapılmamamış,Meydanın her aksam yıkanması bırakılmış,levha düzenlemeleri yaptırılmamış ve çöplerin toplanması dahi özensizleÅŸmiÅŸ ve böylece Taksim ve Gezi Parkı'nin kötü bir görüntü vermesi amaçlanmıştır.

 Bu dönemde BeyoÄŸlu Belediyesi düzenleme ve temizlik görevlerini yapmamış,Büyük ÅŸehir Belediyesi Zabıta MüdürlüÄŸü de Taksim Gezi Dükkanlarının kötü bir görüntü göz yummuÅŸlardır. Belediye hizmetleri açısından sahipsiz bırakmışlardır.

 Gezi Parkındaki çoÄŸu asırlık 550 aÄŸacın sulanması ve bakımı durdurulmuÅŸ,çim bakımı vede çiçeklendirmeye son verilmiÅŸtir.

 Taksim Sanat Galerisi’nin önündeki taÅŸlar dökülmüÅŸ,boyası yapilmamış ve tamir edilmemiÅŸ,tarihi merdivenler yıkanmadığı gibi çöp içerisinde bırakılmıştır.

Aynı zamanda Turizm Bölgeside olan Taksim Gezi deki Dükkanların ve önlerinin düzenlenmesi ile iyi bir görüntü oluÅŸacağı yerde ilgisizlik vede bakımsızlıkla kötü bir görüntü saÄŸlanarak Topcu Kışlası için kamuoyu desteÄŸi saÄŸlanmaya çalışılmıştır.

 Taksim meydanı ve Gezi parkına Ä°stanbul Halkının yeÅŸil alanı ve buluÅŸma noktası olarak bakılmamakta yeni yapılacak Topçu Kışlası ile oluÅŸacak rant deÄŸerleri olarak bakılması bizler içinde üzüntü vericidir.

Sayin Kadir TopbaÅŸ ,Topçu Kışlası projesinin yap,iÅŸlet yöntemiyle yapılacağını söylediÄŸi için bu projenin hangi grup tarafından yapılmasi ve iÅŸletilmesinin amaçlandığı ile birlikte proje icinde yer alacak AVM deki dükkanlar,Otopark ve maÄŸazaların YeÅŸil Parkı ve Meydanından vazgeçeçek Ä°stanbul Halkına nasıl bir fayda saÄŸlayacağıda açıklanmalıdır.

YayalaÅŸtırma Plan Tadilatını onaylayan Büyük Åžehir Belediye Meclisi üyelerinin onayladıkları Plan Tadilatına yeni bir AVM olarak amaçlanan Topçu Kışlası’nın nasıl eklendiÄŸini araÅŸtırarak Ä°stanbul Halkına açıklama yapmalarını bekleyerek bu konuda göreve davet ediyoruz.

 Biz esnaflar vergi ve kira veren, yüzlerce iÅŸçi çalıştıran yapılandırılmış borçları bulunduran, sponsorlar ile maddi ÅŸart ve anlaÅŸmaları olan, büyük maddi yatırımları olan iÅŸletmeleriz.

 Bizler, tarihi doku ve yeÅŸil alanların korunarak Taksim Gezi Parkına ve dükkanlara belli standartlar getirilerek Topçu Kışlası projesinden vazgeçilmesinin Ä°stanbul için hayati önem taşıdığına inanıyoruz ve Taksim Meydanı Ä°stanbul halkınındır diyoruz.

 Saygılarımızla,

 TAKSÄ°M GEZÄ° DÜKKANLARI ESNAF VE Ä°ÅžLETMECÄ°LERÄ°



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim