GALERİ
Topbaş, anla artık istemiyoruz işte!

TAKSİM Platformu Gezi Parkı’nda dünyanın belli başlı meydan projelerini ve alternatif projeleri de içeren bir çalışmayı Belediye Başkanı Topbaş’a anlatacak.

ERTAN ALTAN - 08.10.2012

Taksim’de yapılması planlanan dalış rampaları, tüneller ve kışla inÅŸaatı baÅŸlamak üzere. Projeyi 240 günde tamamlamayı vaat eden Kalyon Ä°nÅŸaat’ın baÅŸlangıç için açıkladığı tarih 5 ekimdi. Henüz iÅŸ makineleri Taksim’e gelmedi ancak önümüzdeki günlerde ilk kazmanın Harbiye- Tarlabaşı istikametinde vurulması bekleniyor. Taksim’de yaÅŸanacak felaketi engellemeye çalışan sivil toplum örgütleri de çalışmalarına hız verdi.


Taksim Platformu, önümüzdeki hafta Gezi Parkı’nda büyük bir toplantı organize ediyor.
Dünyanın bütün medeni ÅŸehirlerinde hatta kasabalarında meydan, trafik, sokak düzenlemeleri, kültür tesisi gibi projelerin halkla tartışıldığını, projeden etkilenecek olanların görüÅŸlerinin alındığını belirten platform, Taksim için bu kapsamdaki bütün taleplere sırt çeviren Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin yetkililerini de davet ettiÄŸi toplantıda meydan için alternatif projeleri tartıştıracak. Uzmanlar bu projeyle sokakların ve meydanın nasıl etkileyeceÄŸini anlatacaklar. Ortaya çıkan görüÅŸler ve öneriler daha sonra Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı’na, iletilecek.


Taksim Platformu meydan düzenlemesi için dünyadaki örnekleri de masaya yatıracak. Liverpool’dakiSahil BölgesiKahire’deki El-EzherNew York’taki Central ParkLondra’daki Hyde ParkTrafalgar MeydanıRuhr’daki Kültür ParkıParis’teki Trocadero Meydanı gibi örnekler Taksim için de esin kaynağı olabilir.


Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi yetkililerinin toplantıya katılıp katılmayacakları belli deÄŸil. Ancak geniÅŸ bir kamuoyu desteÄŸi bütün itirazlara kulaklarını tıkayan yerel yönetim üzerinde etkili olabilir. Taksim’i korumak için biraraya gelen sivil toplum örgütlerinin hedeflediÄŸi gibi Ä°stanbul’u kalbi Taksim, Galata, BeyoÄŸlu, Cihangir, Tarlabaşı, Maçka, NiÅŸantaşı ve Harbiye’ye kadar bütün kente enerji veren, canlandıran, nefes aldıran bir “kültür vadisi” olabilir


Taksim Platformu, Taksim çevresinde yaÅŸayan Ä°stanbulluları projeden nasıl etkilenecekleri konusunda bilgilendirmek için bir broÅŸür de hazırladı. 

Haberin devamını okumak için tıklayın.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim