GALERİ
Taksim projesine rızamız yok!

Taraf Gazetesi - Tan Oral /03.10.2012 : Taksim Meydanı’nın başına gelmekte olan felaketin pek çok kişi farkında, olmayanlar da var.

 Taksim Meydanı’nın başına gelmekte olan felaketin pek çok kiÅŸi farkında, olmayanlar da var. Otoriteler, adları üstünde, verdikleri bu kararı Ä°stanbullularla, Taksimlilerle tartışmadılar, konuÅŸmuyorlar. Bu dayatmanın daniskasıdır. Yine de sözü uzatmadan ve bir umut taşıyarak, bu tartışılmayan konuyu baÅŸlıklar olarak sıralamak istiyorum.

Taksim Meydanı geçilen deÄŸil, gelinen, gidilen bir yerdir, özel ve toplu araçlardan inilen ve binilen bir yer. Taksim’in adı topografyasından oluÅŸur, kentin suları buraya gelir, buradan dağılır, taksim edilir. Araçlı ya da yaya olarak insanlar da aynen sular gibidir. TrafiÄŸi yer altına almak, eblehçe söylenmiÅŸ soyut bir söz olmalı. Araçların içindekiler de yerde yürüyenler de aynı insanlardır, bazen arabalı bazen yayadırlar, inerler binerler, bölünemezler. Taksim felaketi gerçekleÅŸirse, insanlar ya uzaklarda araçlarını terk edip, yayaları hiçe sayan yarılmış yollardan yürüyerek meydana gelmeye çalışacak. Ya da yer altında karanlık, müthiÅŸ gürültülü ve egzoz gazı dolu bir yerde araçlarından inecek ve yukarıya meydana çıkmaya çalışacak. 

Haberin devamını okumak için tıklayın.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim