GALERİ
Bunu yapanı Taksim Meydanı’nda...

Taksim Meydanı’nı yayalaştırma adı altında, meydana çıkan caddeleri birer otobana çevirecek olan projenin birinci etap ihalesi gerçekleştirildi. Dokuz firmanın yarıştığı ihaleyi Kalyon İnşaat Şirketi kazandı.

 

Bunu yapanı Taksim Meydanı’nda...

SERKAN AYAZOÄžLU - 25.08.2012 

Bunu yapanı Taksim Meydanı’nda...   Taksim yayalaÅŸtırma projesi için ilk kazma eylül ayında Tarlabaşı ve Harbiye istikametinde vurulacak. Taksim’e çıkan caddeler birer otobana dönüÅŸtürülecek 


Taksim Meydanı’nı yayalaÅŸtırma adı altında, meydana çıkan caddeleri birer otobana çevirecek olan projenin birinci etap ihalesi gerçekleÅŸtirildi. Dokuz firmanın yarıştığı ihaleyi Kalyon Ä°nÅŸaat Åžirketi kazandı. 
 

 Ä°lk etapta Tarlabaşı-Harbiye arasında açılacak otoban dalış tüneli için ihale yapılırken, Taksim projesinde yer alan Sıraselviler, GümüÅŸsuyu ve Mete caddeleri için ne zaman ihale yapılacağı belirsizliÄŸini koruyor. 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Sıraselviler ve GümüÅŸsuyu’nda otoban yapmaktan vazgeçilebileceÄŸini açıklamıştı. Ancak Taksim’le ilgili son yapılan plan tadilatında bu yönde bir deÄŸiÅŸiklik yer almadı.

Tarlabaşı-Harbiye etabı

Ä°haleye açılan “Taksim Meydan Düzenlemesi Projesi”nin Tarlabaşı-Harbiye etabında araçlar, meydana varmadan dalış tünellerine girecek. Harbiye-Tarlabaşı dalış tüneli, Harbiye Askerî Müzesi’nden baÅŸlayacak ve Tarlabaşı Bulvarı’nda, kentsel dönüÅŸüm kapsamında yenilenen bina ve otellerin bulunduÄŸu alana kadar gelecek. Tünel, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluÄŸunda olacak.

98 bin metrekare yaya alanı

Taksim’i yayalaÅŸtırma projesi, BaÅŸbakanlık ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından “çılgın projelerden” biri olarak duyurulmuÅŸtu. Projeye göre trafik tamamen yeraltına alınacak, metro ve füniküler çıkışları yanlara kaydırılacak böylece Ä°stiklal Caddesi’nden Tarlabaşı Bulvarı’na kesintisiz eriÅŸim saÄŸlanacak, Talimhane yaya baÄŸlantısı saÄŸlanmış olacak, 98. 

Haberin devamını okumak için tıklayın.

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim