GALERİ
Taksim Platformu’ndan Kolin İnşaat’a

04.08.2012 tarihli Radikal Gazetesi’nde yer alan habere göre, Şirketinizin 23.08.2012 tarihinde gerçekleştirilecek Taksim Meydanı Projesi’nin ilk etap ihalesine katılacak 11 Şirketten biri olduğu öğrenilmiştir.

 KOLÄ°N Ä°NÅžAAT, TURÄ°ZM SANAYÄ° VE TÄ°CARET AÅž

YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANLIÄžI’NA

04.08.2012 tarihli Radikal Gazetesi’nde yer alan habere göre, Åžirketinizin 23.08.2012 tarihinde gerçekleÅŸtirilecek Taksim Meydanı Projesi’nin ilk etap ihalesine katılacak 11 Åžirketten biri olduÄŸu öÄŸrenilmiÅŸtir.

Ä°hale edilen Proje kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir yayalaÅŸtırma projesi deÄŸil, bir kimliksizleÅŸtirme ve yok etme projesidir. Projenin önünü açan plan deÄŸiÅŸikliÄŸi çaÄŸdaÅŸ meydan düzenlemesi, ulaşım planlaması ilkelerinden bilim ve teknikten uzak, koruma ve hukuk kuralları ihlal edilerek ilan edilmiÅŸtir. Araç, yaya ve çevre güvenliÄŸini tehdit altına alan bu plan deÄŸiÅŸikliÄŸi ile; battı çıktılar ve istinat duvarlarıyla, yaya eriÅŸimi engellenecek ve meydana ulaÅŸan tarihi caddelerin görsel ve yaÅŸamsal bütünlüÄŸü yok edilerek taksim meydanı neredeyse bir otogarın teras katına dönüÅŸecektir.

Ayrıca plan deÄŸiÅŸikliÄŸine usulsüz bir ÅŸekilde eklemlenerek, kamuoyuna Topçu Kışlası ihyası adı altında yeni inÅŸaatlar dayatılmaktadır. Hepimize açık, hepimizin hakkı olan, ÅŸehrimizin merkezindeki yegâne park alanı, depremde sığındığımız Gezi Parkı elimizden alınmakta, aÄŸaçlar, yürüme, buluÅŸma ve dinlenme alanları yine betonlaÅŸmaya kurban edilmeye çalışılmaktadır.

14.02.2012 tarihinde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarılan plan deÄŸiÅŸikliÄŸine binlerce itiraz dilekçesi iletilmiÅŸ, itirazlar dikkate alınmayınca, TMMOB Mimarlar Odası Ä°stanbul Büyükkent Åžubesi, TMMOB Åžehir Plancıları Odası Ä°stanbul Åžubesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Ä°stanbul Åžubesi tarafından yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle yargıya taşınmıştır. Ayrıca bu davaların yanı sıra semt sakinleri ve dernekleri tarafından da imece yöntemiyle maddi kaynaklar yaratılarak bir dizi dava açılmış bulunmaktadır.

Ancak devam eden yargı sürecine raÄŸmen projenin “biz yaparız, olur” mantığıyla ihaleye çıkartılması ile son dönemlerde aynı mantıkla çıkartılan yasalarda; anayasanın, kamu yararının, yargı kararlarının ve kiÅŸisel ve toplumsal hakların yok sayılması arasında hiçbir anlayış farkı bulunmamaktadır. Åžirketiniz bu ihaleye teklif vererek iÅŸlenmekte olan bir Kent Suçuna ortak olmaktadır.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, bir bütün olarak koruma altına alınmış kültür varlığımızdır ve kentin en önemli kamusal alanıdır. Ä°hale acil olarak durdurulmalı ve Taksim, daha bütüncül bir yaklaşımla, sahip olduÄŸu sosyal, tarihi, toplumsal, kültürel ve ekolojik deÄŸerler göz önünde bulundurularak, evrensel kuram ve kurallara uygun, dürüst, ÅŸeffaf, katılımcı ve demokratik yöntemlerle düzenlenmelidir.

 

Bilimsel, teknik ve demokratik süreçler çalıştırılmadan ortaya çıkan bu düzenlemenin geri dönülmez zararlara sebebiyet verecek olması nedeniyle; meslek odaları, sendikalar ve çeÅŸitli kitle örgütlerinin oluÅŸturduÄŸu “Taksim Dayanışması” olarak bir araya gelen bizler, kamuoyuna “Taksim Meydanı”na sahip çıkacağımızı ve bu konuda gerekli her türlü hukuksal ve toplumsal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, Åžirketinizi yargı süreci devam eden ve Taksim Meydanı’nı yok edecek bu usulsüz ihale sürecinden çekilmeye ve Taksim Meydanı’na sahip çıkarak Kamu’ya örnek olmaya davet ediyoruz.

 

 

TAKSÄ°M DAYANIÅžMASI



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim