GALERİ
Her yer Taksim her yer gölet!

T24 / 3.10.2013

 
  • Tarih

 

Taksim Meydanı Ä°stanbul'u etkisi altına alan yağışlı havayla birlikte gölete döndü

T24

 

Ä°stanbul’daki yaÄŸmur yağışı yayalaÅŸtırma çalışmasıyla yeni bir çehreye bürünen Taksim Meydanı’nı adeta gölete çevirdi.

Taksim Meydan’ındaki yayalaÅŸtırma projesi kapsamında trafik yer altına alınırken, hesap edilmeyen bir ayrıntı Ä°stanbul’da dün yaÅŸanan yaÄŸmur yağışının ardından ortaya çıktı.

Vagus.tv’nin haberine göre, uzun süren çalışmalar sonucunda trafiÄŸin tünellerle yeraltına indirildiÄŸi ve 13 Eylül’de açılışı yapılan yeni Taksim Meydanı yaÄŸmur sınavını geçemedi.

YayalaÅŸtırma çalışmalarının ardından ilk kez bu hafta yoÄŸun yağışa maruz kalan meydanda büyük göletler oluÅŸtu.

Meydanı kullanan yayalar büyük zorluklar yaÅŸarken, meydanın su altındaki hali de sosyal medyada bugünün konusu oldu.

Taksim’deki büyük birikintilerin fotoÄŸraflarını paylaÅŸan Twitter kullanıcıları ‘her yer Taksim her yer gölet’ ÅŸeklinde tepki gösterdi.

Mimarlar dikkat çekmiÅŸti

 

Taksim Meydanı'ndaki yayalaÅŸtırma projesiyle ilgili eleÅŸtirilerde bulunan mimar Korhan GümüÅŸ de beton zemindeki hatalara dikkat çekerek, "Yolun yeraltına alınmasıyla ortaya çıkan beton alanda önemli yükseklik farkları var. Bu fark yaÄŸmur durumunda su birikmesine yol açacağı gibi eÄŸer dolguyla bu fark kapatılırsa bu sefer de Talimhane cephesindeki binaları su basacak - çünkü bu betonda su gideri için bir yer (en azından ÅŸimdilik) ayrılmamış" ifadelerini kullanmıştı.

 

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim