GALERİ
TAKSİM ALT GEÇİDİNDE ÖLÜMLÜ KAZA! NEDEN?

AGOS -Emre Ertani - 27 Eylül 2013

 

Önlem alınmazsa Taksim’de daha çok canlar gider

Taksim altgeçidinde ilk ölümlü kaza meydana geldi. Olayın altgeçit düzenlemesinden kaynaklandığını belirten mimar Korhan GümüÅŸ, “Bu sanki insanları öldürmek için yapılmış bir düzenek. En ufak bir kullanıcı hatasını affetmeyen ve en ağır ÅŸekilde cezalandıran…” dedi.

27 Eylül 2013 Cuma 12:14
 

Taksim’de meydana gelen kazada motosikletin arkasında oturan Alev EÅŸiyok ise savrularak, yola düÅŸüp yaralandı.

EMRE ERTANÄ°
[email protected]

Taksim YayalaÅŸtırma Projesi kapsamında yeni yapılan altgeçitte virajı alamayan motosiklet sürücüsünün ÇarÅŸamba günü kaldırıma çarpması nedeniyle meydana gelen kazada sürücü OÄŸuzhan Küçükbövelek hayatını kaybetti.

Bugün kaza mahalline giden mimar Korhan GümüÅŸ, iki hafta önce, altgeçidin açıldığı gün kaza riskinin çok yüksek olduÄŸunu dile getirdiÄŸini belirterek, “Çünkü her tarafa, sürat yapılmayan servis yollarına bile otoyol bariyeri koyan belediye, burada, sürat yapılan yere, üstelik viraja kolonların arasına yalnızca parmaklık koymuÅŸ!” dedi.

“Bu durumda bordüre takılan araç, motosiklet, otomobil, otobüs, ne olursa olsun önce yol hâkimiyetini kaybeder ve sonra doÄŸrudan kolonun ön yüzüne dik olarak, darbe etkisi ile çarpar. Bu, gözle görülüyor” diyen GümüÅŸ, “Bu sanki insanları öldürmek için yapılmış bir düzenek. En ufak bir kullanıcı hatasını affetmeyen ve en ağır ÅŸekilde cezalandıran… Ä°nsan hayatı bu kadar deÄŸersiz mi?” diye sordu.

‘Küçük bir ihmal ölümcül bir kazaya dönüÅŸür’

Kazanın göz göre göre olduÄŸunu belirten GümüÅŸ, ÅŸöyle devam etti: “Çünkü burada ‘sürtünme yüzeyi’ yok. Tam tersine tekerleÄŸi kolonun ön yüzüne yönlendiren bir kapan yapılmış, kenarına döÅŸenen bordürlerle. Sanki küçük bir ihmali ölümcül bir kazaya dönüÅŸtürmek için özellikle tasarlanmış. Buna dikkat çekmiÅŸtik, kaza göz göre göre oldu.

Neden standartlara uymamışlar, her tarafa yaptıkları halde bu sürat yoluna ‘sürtünme yüzeyi’ koymamışlar, bir de üstelik tekerleÄŸi kolona doÄŸru yönlendiren bir tuzak koymuÅŸlar bunu anlamak mümkün deÄŸil. Bu çok ciddi bir proje hatasıdır ve burada daha çok kaza olacaktır.”

GümüÅŸ, OÄŸuzhan Küçükbövelek’in ailesinin tazminat davası açması, meslek kuruluÅŸlarının da suç duyurusunda bulunması gerektiÄŸini sözlerine ekledi.



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim