GALERİ
Yerel seçimler öncesinde, önerilerimiz...

Ä°STANBUL HEPÄ°MÄ°ZÄ°N!

ÖNERÄ°LERÄ°MÄ°Z...

 1.     Kentlilerin sosyal yaÅŸam, kültür-sanat ve ortak alanlar konusunda önereceÄŸi projeleri destekleyen, yerel ve uluslararası deneyimlerin paylaşımını saÄŸlayacak bir iletiÅŸim ortamı oluÅŸturan, çeÅŸitli yöntemlerle yaratıcılığı teÅŸvik eden  belediye fonlarıyla desteklenen bağımsız yapılar  kurulması.

2.     Kentle ilgili karar alma süreçlerinde, katılım mekanizmalarının düzenlenmesi, ‘askıya çıkarma’ iÅŸlemlerinin gerçek bilgilendirme ve müzakere süreci olarak iÅŸletilmesi, katılım sonuçlarının kararlara yansıtılması, imar planı deÄŸiÅŸikliklerinin, mahalle düzeyinde temsilcilerle yapılandırılacak kent konseylerinin katılımıyla karara baÄŸlanması.

3.     Kültürel ve doÄŸal mirası etkileyen her türlü yatırımın stratejik çevresel ve sosyal etki deÄŸerlendirmesinin, bağımsız uzmanlık desteÄŸiyle kamuoyuyla paylaşılması ve sonuçlarının uygulanması.

4.     Kamu mülklerinin özelleÅŸtirilmeksizin kamusal hizmet alanları haline getirilmesi ve kültür-sanat kaynağı olarak deÄŸerlendirilmesi.

5.     Afet riskine karşı kentlilerin sürekli olarak eÄŸitilip bilinçlendirilmesi, afete baÄŸlı risklerin en aza indirilmesine yönelik acil eylem planları oluÅŸturulması, düzenli kontrol ve denetimlerin saÄŸlanması.

 



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim