GALERİ
Yargı kararı lehte çıksa bile halk oylamasına gidilecek

14 Haziran 2013 T24

BaÅŸbakan ErdoÄŸan ile Taksim Dayanışması’nın sözcüleri ve sanatçılardan oluÅŸan grup arasındaki BaÅŸbakanlık Resmi Konut’unda baÅŸlayan görüÅŸme sona erdi

T24

 

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Taksim Dayanışması’nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluÅŸan grupla gece geç saatlerde bir araya geldi. BaÅŸbakanlık Konutu'ndaki görüÅŸme 3.5 saat sürdü.GörüÅŸme sonrası Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu. Dünkü ilk heyetle görüÅŸme sonrası referandum yapılabileceÄŸini açıklayan hükumetten ikinci adım geldi. Taksim dayanışması üyelerinin bulunduÄŸu ikinci heyetle görüÅŸen ErdoÄŸan adıma açıklama Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, "Mahkeme kararı ve oylama sonucu belli olana kadar gezi Parkı'na dokunmayacağız" sözü verdi

Dün bir açıklama yapmıştım. Yine dört saat süren bir toplantı yapıldı. Burada ağırlıklı olarak sanatçılarımız vardı. Taksim Platformu'ndan arkadaÅŸlarımız geldiler.

Sonuç itibarıyla toplantıdan arkadaÅŸlarımız hangi intiba ile ayrıldıklarını paylaÅŸacaklar. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk dışında bir iÅŸlem yapmamız söz konusu deÄŸildir. Bir yargı kararı vardır. Elbette hükümet bu yargı kararını uygulamakta yükümlüdür. Temyiz süreci baÅŸlatılmıştır. Yargı kararı sona erene kadar Gezi Parkı ile ilgili tasarrufta bulunulmayacak. Yargı kararı lehte çıksa bile bir halk oylamasına gidilecek.

Ä°stanbul halkı ne istiyor bu öÄŸrenilecek. Ä°stanbul'un verdiÄŸi karar bizim için son derece önemlidir. Ayrıca yine bu toplantıda bulunan eylemciler ve sanatçılar polisin zaman zaman orantısız güç kullandığını ifade etmiÅŸlerdir. Keyfi davranan ve orantısız güç kullanan polislerle ilgili soruÅŸturma talep etmiÅŸlerdir. Zaten hükümetimiz de aynı görüÅŸtedir. Ä°nceleme ve soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır. Devlet memurları da suç iÅŸleme imtiyazına sahip deÄŸildir.

Bu arada Gezi Parkı ÅŸu anda parktır. Yarı kararı çıkıncaya kadar halk oylamasının sonucu belli oluncaya kadar bir tasarrufa gidilmeyecektir. Ancak Gezi Parkı belli bir grubun yaÅŸadığı park olmaktan çıkmalıdır. Orada hassasiyetleriyle toplanan gençlere de bir aÄŸabeyleri olarak söylüyorum bu saaaten sonra evlerinize gidip sıcak yataklarında yatmanız doÄŸru olacaktır.

Türkiye demokratik bir ülke olmasaydı bunlar olmazdı. Bizi OrtadoÄŸu'daki geri kalmış ülkeler gibi göstermeye hakkınız yoktur. Daha dün Londra'daki görüntüler biliniyor. Dünyanın her yerinde istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor.

 

Sanatçılar ve Taksim Dayanışma katıldı

 

BaÅŸbakanlık Resmi Konutu’nda 23.30’da baÅŸlayan görüÅŸmeye, Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertab Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal’ın yanı sıra Taksim Dayanışma’dan TMMOB BaÅŸkanı Eyüp Muhcu, KESK Kadın Sekreteri Canan ÇalaÄŸan,  DÄ°SK Genel Sekreteri Arzu ÇerkezoÄŸlu, Ä°stanbul Tabip Odası Genel Sekreter Dr. Ali ÇerkezoÄŸlu, TMMOB Ä°stanbul BaÅŸkanı Tayfun Kahraman,  Elektrik Müh. Odası Ä°stanbul Åžube BaÅŸk. Beyza Metin, Mimarlar Odası üyesi Derya KaradaÄŸ ve Semt Dernekleri Sözcüsü Can Tüzün de katıldı.

Grup üyelerinin talebi üzerine gerçekleÅŸen görüÅŸmede hükümet kanadından, Ä°çiÅŸleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar, Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Efkan Ala hazır bulundu.

Ünlü sanatçıların EsenboÄŸa Havalimanı’ndan BaÅŸbakanlık Resmi Konutu’na taksi ile gelmeleri dikkat çekti. BaÅŸbakanlık Konutu'na sanatçıların ardından  iki taksiyle Taksim Dayanışma'dan 8 kiÅŸi daha geldi



 
Taksimplatform.org © 2012. Tüm hakları saklıdır. powered by sinapsiletisim